Energioptimering
Ved nybyggeri tages energioptimering i dag meget seriøst. Både mht. til alternative energikilder som f.eks. jordvarme og solceller men ikke mindst når det drejer sig om bygningens klimaskærm og isolering med henblik på at opnå en fremtidig energibesparelse.
I ældre bygninger – specielt fra før energikrisen- er energiforbruget mere tilfældigt og gamle københavnerkarréer er oftest isoleret med teknikker fra forrige århundrede. Der kan være meget at hente på, at udskifte de gamle vinduer til nye, hvilket efterhånden er gjort på de fleste bygninger. Hulmursisolering og loftsisolering er en mere kompliceret sag, men er stadig værd at overveje – specielt hvis det kan kombineres med en anden renoveringsopgave.
Granulat til energibesparelse
Ved energirenovering kan de traditionelle Rockwool batts erstattes med granulat, som blæses ind i hulmure og lofter, og derved kræver minimal beskadigelse af eksisterende byggeri. Dette gør granulat til et glimrende produkt til efterisolering og giver en optimal energibesparelse i bygninger. Desuden har granulat den fordel, at det er vandafvisende og brandhæmmende.
Hvis man skal energirenovere, kan det også være en idé at overvej nye vinduer, læs mere her.
En renovering kan stille krav til energioptimering
Ved større renoveringer, ombygninger eller tilbygninger er det altid et krav at energioptimering implementeres i projektet iht. gældende myndighedskrav. Selv hvor der ingen krav til isolering m.m. findes, kan der stadig på sigt være en økonomisk fordel ved at indtænke energioptimering – specielt hvis din bolig er kold eller har et usædvanligt højt energiforbrug.
Vi er en samling af rådgivende ingeniører, der brænder for vores fag. Hos Konform Byggerådgivning kan vi assistere i at optimere din bolig mht. til energiforbrug uanset det drejer sig om rådgivning, kontraktudformning eller byggetilsyn.
Relaterede sider:
Videncenter for energibesparelser i bygninger. Videncenter for energibesparelser i bygninger (VEB) samler og deler den viden der er tilgængelig om mulighederne for at reducere energiforbruget i bygninger.
Få også inspiration hos Energistyrelsens hjemmeside.